Чудодійна вітамінна сила українського капусняку

Posted by

·

#смачні_історії

Усім нам потрібні вітаміни, особливо весною, коли після довгої холодної зими організми виснажені.

Знаю я дівчинку одну, яка начиталась у просторах інтернету про те, що без вітамінів наш організм погано розвивається. І щодня вона почала просити маму купити в аптеці вітамінів. Спочатку матуся виконувала це бажання, але потім вирішила пояснити донечці, що найкращі вітаміни ми отримуємо з натуральних продуктів – овочів або фруктів.

Цікаво знати, що українська народна кухня взяла свій початок від простих у приготуванні сільських страв, основою яких є злакові продукти та овочі. Саме тому традиційна кухня українців багата великим розмаїттям овочевих страв.

І матуся запропонувала доньці приготувати страву, наповнену вітамінами. Дівчинка обирала страву сама, довго думала, шукала, хотіла приготувати щось незвичайне. Думки були різні: «Суп занадто банально, борщ і так часто їмо, овочеве рагу не полюбляю». І знайшла вона для себе дещо нове – капусняк.

Почали вони разом готувати, після чого донечка спробувала страву й зробила висновок, що тепер вітаміни вона буде отримувати тільки з натуральних продуктів та вирішила поділитись рецептом з вами.

Для страви, приблизно на 2,5 літри води знадобиться:

500 г свинячих реберець

300 г квашеної капусти

2-3 столові ложки пшона

4-5 невеликих картоплин

2 середні морквини

2 середні цибулини

лавровий лист

чорний перець горошком

сіль

Покласти в каструлю реберця, почищену цілу моркву, помиту(нечищену) цибулину, залити водою, додати лавровий лист та перець горошком, трохи посолити та зварити бульйон.

Поки м’ясо вариться, порізати дрібно другу цибулину, обсмажити на олії до золотистого кольору. Додати потерту на великій терці морквину, обсмажувати ще пару хвилин. Викласти в сковорідку віджату від розсолу капусту. Готувати під кришкою на невисокому вогні, поки капуста не розм’якне.

З бульйону дістати м’ясо, овочі. Покласти порізану на невеликі часточки картоплю. Коли картопля закипить – додати промите пшоно. Коли картопля звариться майже до готовності, вкинути засмажку з капустою та відділене від кісток м’ясо.

Посолити за смаком і готувати на невеликому вогні ще близько 10 хвилин. Готовому капусняку дати настоятись під кришкою 10-15 хвилин. Подати до столу, посипавши зеленню. Можна ще додати сметани.

Смачного! Чудодійні натуральні вітаміни вам гарантовані!

Автор Наталія Манько