#смачні_історії
Досвідчений італійський кухар Джемма ді Натале продовжує ділитися з читачами Історії своїми дивовижними рецептами.
Ловіть для вихідних неймовірно смачний смаколик: пиріг із яблуками та варенням. Приготування просте й швидке, а задоволення довге й радісне.
Інгредієнти: потерта на терці шкірочка 1 лимона, 2 яйця, 100 г цукру, 350 г борошна, 3 яблука, 80 г соняшникової олії, пів пачки дріжджів (8 г), варення.
Почистити та покришити яблука, складати їх шарами і збризкувати вичавленим соком лимону, аби вони не потемніли.
Далі олією змастити жаровню. Застелити її папером для запікання, верхню частину паперу змочити водою.
В посудину розбити 2 яйця, кинути пучок солі. Покласти туди цедру лимона, все перемішати. Додати цукор, олію, борошно, дріжджі, у процесі змішування додавати борошно.
Тісто потрібно місити руками, виклавши на дошку та посипавши її борошном. Добре його вимісити, щоб воно було м’яке.
Потім розкласти його в жаровню й посипати борошном. Зверху покласти варення з абрикосів (варення, до речі, може бути різне, так само в нього можна додати горіхи). А далі викласти порізані яблука, які зверху змастити варенням.
Розігріти духовку, виставити в ній температуру180 градусів і випікати пиріг 30 – 35 хв.
Смачного! Гарних вам, друзі, вихідних!
Автор Тетяна Пивовар

















