Італійський пиріг із яблуками та варенням

Posted by

·

#смачні_історії

Досвідчений італійський кухар Джемма ді Натале продовжує ділитися з читачами Історії своїми дивовижними рецептами.

Ловіть для вихідних неймовірно смачний смаколик: пиріг із яблуками та варенням. Приготування просте й швидке, а задоволення довге й радісне.

Інгредієнти: потерта на терці шкірочка 1 лимона, 2 яйця, 100 г цукру, 350 г борошна, 3 яблука, 80 г соняшникової олії, пів пачки дріжджів (8 г), варення.

Почистити та покришити яблука, складати їх шарами і збризкувати вичавленим соком лимону, аби вони не потемніли.

Далі олією змастити жаровню. Застелити її папером для запікання, верхню частину паперу змочити водою.

В посудину розбити 2 яйця, кинути пучок солі. Покласти туди цедру лимона, все перемішати. Додати цукор, олію, борошно, дріжджі, у процесі змішування додавати борошно.
Тісто потрібно місити руками, виклавши на дошку та посипавши її борошном. Добре його вимісити, щоб воно було м’яке.

Потім розкласти його в жаровню й посипати борошном. Зверху покласти варення з абрикосів (варення, до речі, може бути різне, так само в нього можна додати горіхи). А далі викласти порізані яблука, які зверху змастити варенням.

Розігріти духовку, виставити в ній температуру180 градусів і випікати пиріг 30 – 35 хв.
Смачного! Гарних вам, друзі, вихідних!

Автор Тетяна Пивовар