
Якось в Індії вирішили зайнятися питанням екології. Навколишнє середовище дуже потерпало, та й, власне, потерпає від забруднення пластиком та поліетиленовими пакетами. Тож у деяких містах вирішили, що найстрашнший ворог – це поліетиленові пакети й заборонили їх використання. Але місцеві жителі почали бідкатися, що ж їм робити без цих пакетів? Життя без поліетиленових пакетів виявилося зовсім незручним. Хоч це і ворог, але люди були залежні від нього і він подекуди виручав.
Тоді один чоловік, ім’я якого Ашватх Хедж, замислився. Чому б йому з ворога не зробити друга? Звучало це дивно та викликало багато запитань. Ашватх вирішив, що краще буде діло замість купи слів. І взявся за роботу. Довгих чотири роки експериментував, щось мудрував у своїй лабораторії і нарешті от він, геніальний винахід — їстівний пакет.

Ці пакети нічим не поступаються поліетиленовим. Вони навіть кращі, тому що ними можна годувати тварин. Ашватх нікому не розповідає повний рецепт цих пакетів, але точно відомо, що туди входить 12 інгредієнтів . Деякі з них винахідник таки розкрив: картопля, маніока, кукурудза, натуральний крохмаль, рослинна олія, банани та квіткова олія.
Ашватх Хедж відразу після винаходу пішов до вищого керівництва штату Карнатака. Державний комітет з контролю забруднення довкілля був дуже здивований таким винаходом. Йому здалося, що це чудова ідея, тому дозволив виробництво цих пакетів, але за однієї умови — винахід повинен пройти ряд випробувань.
Результати ще більше здивував керівництво. Виявилося, що такі пакети розкладаються за 180 днів, у воді кімнатної температури менш ніж за добу, а в киплячій – лише за 15 секунд. І ще те, що ці пакети на 100% органічні, навіть фарби, якими роблять написи—це натуральні барвники.
Отримавши дозвіл, Ашватх Хедж поїхав до Бенгалуру. Там він вирішив побудувати перший завод компанії EnviGreen з виробництва їстівних пакетів.
Справа пішла вгору. Незважаючи на те, що ці диво-пакети коштують дорожче за звичайні та їх виробляється ще не дуже велика кількість, Ашватх Хедж все одно пишається своїм винаходом. Все ще попереду, а природа вже зараз може подякувати за таку, поки що невеличку, але допомогу.
Автор Анна Трюхан